La nostra història

Pere Llinàs, Fundador i CEO de Xocodessert era estudiant d'Enginyeria mecànica i va ser durant les seves primeres pràctiques arreglant maquinària de pastisseria on recordà amb amor i nostàlgia la professió del seu Avi Pere, Pastisser de Santa Coloma de Farners.

 

Llibre anotacions A.quinto, per l'avi de Pere Llinàs al 1905
Llibre anotacions A.quinto, per l'avi de Pere Llinàs al 1905

Es va iniciar en els estudis de pastisseria sota la tutela de Joan Carles Pagès a la  Pastisseria Boages de Barcelona durant dos anys i després un any a la Pastisseria Roca a Girona. 

L'olor de les masses acabades de fornejar, els colors dels confits i l'energia de l'obrador juntament amb les ganes d'adquirir nous coneixements; El van portar a deixar-ho tot i marxar a Suïssa a estudiar Xocolateria de la mà de la família Moreau Chocolatier a Le- Chau-de-Fonds.

Carta de recomanació 1984 per Moreau Chocolatier.
Carta de recomanació 1984 per Moreau Chocolatier.

Un cop tornat a Girona va obrir la seva primera empresa de producció i distribució de postres, confiteria i bombons per a restaurants del Gironès, Barcelona i la Costa Brava.

Amb la incorporació de la seva filla Clàudia el 2015 neix un nou projecte:

Xocodessert Gluten Free.

 

Xocodessert Gluten Free és un projecte que va néixer de la necessitat d'elaborar pastisseria sense gluten de qualitat per a l'hostaleria.

Sempre han treballat per apropar una pastisseria moderna i artesanal al sector de la restauració. Apostant per la qualitat de la matèria primera; Per això en aquesta nova etapa no podien oferir menys. Descontents amb les farines comercials sense gluten van estar un any desenvolupant la seva pròpia fórmula de farina per a pastisseria.

L'any 2016 van convertir tota la seva producció a sense gluten i no podien creure-ho, la resposta dels seus clients va ser que no havien notat el canvi, ni en el gust, ni en la textura, ni en l'aspecte. Avui en dia, molts d'ells segueixen comprant els seus productes encara que no els venguin com postres sense gluten.

Des de llavors, han seguit experimentant amb la formulació sense gluten, durant el 2018 van treure una gamma de pa sense gluten per a restauració. Ara, adaptant-se a la situació de la Covid-19  han apostat per acostar la pastisseria i fleca sense gluten a tothom i per això han creat la seva pròpia botiga en línia.